Mijn naam is Aleksandra Westerveen-Wojtysiak, owner en founder van Taalbureau Accent.
Ondernemen zit er altijd al in, samen met de liefde voor mijn thuisland: Polen. Daarom ben ik gestart met Taalbureau Accent, want ik wil mijn liefde graag delen. Ben jij op zoek naar vertalingen van hoge kwaliteit, business advies op maat, een examinator of een beëdigd tolk?
Als creatieve taalexpert ben ik jouw verbinder! Ook als het gaat om zakendoen met Polen, of het
leren van de Poolse taal.

Van Polen naar Nederland
17 jaar geleden gooide ik mijn leven om en verliet ik mijn thuisland om mijn droom achterna te
gaan: een danscarrière opbouwen. En dat is gelukt! In Nederland vond ik mijn danspartner en het bleef niet bij de liefde voor dans. Inmiddels zijn wij gelukkig getrouwd en hebben wij twee prachtige jongens. En dat dansen, dat doen we nog steeds graag.

Als je de taal beheerst, heb je mogelijkheden
Een nieuw leven opbouwen in een nieuw land, met een onbekende taal. Makkelijk was het niet, maar ik was ervan overtuigd dat dit de goede keuze was. En dus beet ik mij vast in de Nederlandse taal, want ik wist: als je de taal goed beheerst heb je mogelijkheden. Al snel bleek dat niet alleen dansen een passie is, maar oh. Wat houd ik van taal!

Specialisatie internationaal zakendoen
Mijn studie op afstand heb ik gecombineerd met een internationale danscarrière. En alsof dat nog niet genoeg was, heb ik mijzelf gespecialiseerd in internationaal zakendoen bij een bandengroothandel. Mijn focus lag vooral op Polen, Tsjechië en Slowakije.

Aleksandra Westerveen-Wojtysiak